Postel na míru

Nábytek Rovder - kvalitní nábytek z masívu

Nájdete nás aj v našich showroomoch

0

Vaše vytoužená postel na míru


Vaše vytoužená postel na míru

Víte, kde začínají vaše dny a končí vaše sny? Ano, přesně tak, u Vás v posteli. Máte-li však špatný spánek a žádné sny nepřicházejí, doporučujeme zvážit koupi nové postele. Pokud však sny máte a shodou okolností sníte o nové dřevěné posteli na míru, Vaše sny se mohou stát skutečností.

 Jak vybrat správnou postel?

Pokud vybíráte postel u standardního prodejce nábytku, výběr nemusí být vůbec složitý. Stačí si vybrat velikost, materiál a styl postele, který preferujete a máte většinu rozhodnutí za sebou. Proč si, tedy život komplikovat a vybrat si složitější, ale originálnější cestu, kterou je postel na míru?

 

Za tímto rozhodnutím může být hned několik důvodů, jako například velikost ložnice, tedy větší či menší rozměr místnosti, případně neobvyklý tvar místnosti, se kterým se běžně můžeme setkat v podkrovních částech domu. Dalším důvodem, proč si vybrat dřevěnou postel na míru, může být barevné ladění interiéru s dalším nábytkem v domácnosti či změna standardních rozměrů postelí, na jaké jsme zvyklí.

 Jaké další výhody přináší postel na míru?

Standardní matrace, hlavně u manželských postelí, obvykle měří 200 cm, což logicky znamená, že konstrukce postele je o něco delší. Jak však, ale známé pořekadlo říká „100 lidí 100 chutí“, tak i my lidé jsme odlišní, například výškou vzrůstu. Proto je třeba brát na zřetel, že pro člověka, jehož výška je nad 185 cm je taková postel na pokraji požadovaného komfortu, který od postele očekáváme. Je více než zřejmé, že takový člověk ocení postel delší, ať se na to podíváme z jakéhokoli aspektu.Máte správnou ergonomii postele? V praxi to znamená, že optimálně by měla vaše postel mít alespoň o 20 cm více než je vaše tělesná délka. Je toto i Váš případ?

Na kvalitu spánku významně ovlivňuje i výška postele. Tento parametr je určen výškou samotné konstrukce postele spolu s výškou matrace. Z ergonomického a kvalitativního pohledu je vhodná výška vrchní části matrace 50 cm.

Jedním ze správných argumentů pro tuto výšku je pohodlí při vstávání z postele. Tento údaj se samozřejmě u vyšších jedinců dostává až na výšku 65 cm. Ovšem tuto výšku postele ocení nejen vyšší lidé, ale také starší osoby nebo osoby se sníženou mobilitou pro jejich větší pohodlí.

 

Výška pod 30 cm se nedoporučuje, jelikož vstávání z takové postele bývá krajně nepohodlné a spíše se s nimi setkáváme u provizorních postelí, případně to bývá úmyslem zejména v prostorách s nižší výškou stropu, jak jsme zmiňovali v článku výše, například v podkrovních ložnicích domu.

 

Parametry rozhodující o výšce postele na míru jsou zejména výška nohou nebo výška roštu postele. Výška bočnice ovlivňuje zejména stabilitu osazení vyšší nebo nižší matrace.

 Dřevěná postel na míru? Splněný sen

Barva dřeva je jeden z podstatných parametrů postele sice nikoli funkčním, ale zejména designovým parametrem, který ovlivňuje výběr postele. U dřevěných postelí je samozřejmostí výběr barvy mořidla au čalouněných postelí výběr barvy čalounění, aby co nejlépe zapadly do vašeho prostoru.

 

 

Postele a výběr doplňků k nim

Téměř žádná postel na míru se neobejde bez výběru doplňků. Snad nejzřejmějším z nich jsou noční stolky, bez kterých ložní sestava snad nemůže být kompletní. Nemohou chybět ani šuplíky pod postel pro efektivní využití úložného prostoru obzvláště v menších bytech, to ocení každý. Snad nejpodstatnějším doplňkem postele je rošt, který zajišťuje nejen kvalitu, ale také pohodlí spánku.

 

Souvisejíci produkty

Buková komoda LEA dvířková

Buková komoda LEA dvířková

16 145Kč Ex Tax: 13 343Kč

Dubová  postel Ela

Dubová postel Ela

13 060Kč Ex Tax: 10 793Kč